שירות תיקונים החל מ- 250 ש״ח
משלוח חינם בקניה מעל 250 ש״ח

צרו קשר עוד היום להדגמה חינם בביתכם, ללא התחייבות!

האם מותר לקלנועית לנסוע בכביש?

אנחנו אמנם רגילים לראות אותן על שבילי קיבוצים ומושבים, אך קלנועיות הן פתרון ניידות נפלא שיכול להיות לעזר במצבים רבים ובמקומות שונים. עם זאת ועל אף שלא מדובר בכלי רכב מהיר במיוחד, עדיין מדובר בכלי רכב לכל דבר וככזה עלינו לשמור על מספר כלל בטיחות, כאלה שישמרו עלינו נוסעי הקלנועית וכן על עוברי הדרך האחרים. במאמר הבא נתייחס באופן מעמיק לאחת הסוגיות והשאלות הכי חשובות בנהיגה בטיחותית בתחום – האם החוק מאפשר לנסוע בכביש עם קלנועית? כל התשובות בפנים. 

האם מותר לנסוע בכביש עם קלנועית? 

ראשית כדאי שנתחיל בכך שעל פי החוק בישראל ובאופן כללי, הנסיעה בקלנועית בכבישים בדומה לכסאות גלגלים אסורה ומסוכנת. ועדיין, כמו בתחומים רבים אחרים חשוב להכיר את החוק בכללותו, שכן הוא מתיר במקרים ומצבים שונים נהיגה על כבישים, שבילים ודרכים מסוימות. חשוב להבין שמהירות הנסיעה של קלנועית ברוב המקרים לא עולה כ-12-13 קמ"ש, איטיות זה יכולה להוות סכנה ממשית בנהיגת על כבישים בהם שאר כלי הרכב, נוסעים במהירות גבוהה הרבה יותר. 

הנסיעה מותרת על המדרכה בלבד, למעט המקרים והמצבים הבאים שבהם הנסיעה מותרת גם באזורים נוספים: 

  • קיבוצים ומושבים – ביישובים בהם המדרכות גבוהות או לא מאפשרות נסיעה עליהן, או בשבילי קיבוצים ומושבים בהם קיימים שבילים ייעודיים ורחבים, הנסיעה בקלנועית תהיה מותרת גם בכבישים ובשבילי הקיבוץ או המושב. 
  • מעברי חצייה ומעבר בין מדרכות – החוק מאפשר כמובן לחצות עם הקלנועית במעברי חצייה בכביש אך מעבר לכך, החוק מאפשר גם מעבר בין מדרכה בצד אחד לזו שבצד השני של הכביש. 
  • כשהנסיעה במדרכה חסומה – כשהמדרכה חסומה או כזו שלא ניתן לעלות עליה ובמידה שלא מדובר בכבישים בין עירוניים, הנסיעה בקלנועית תתאפשר בשולי הכביש ובצד הימני של הכביש בלבד, תוך ריכוז גבוה, ערנות ושמירה על כללי הזהירות. 

איפה אסור לנסוע עם קלנועית?

כמו שאמרנו תחילה, הנסיעה עם כל סוגי הקלנועיות אסורה בכבישי ישראל, למעט המקרים והסייגים אותם הזכרנו. בנוסף, יש מספר דרכים וכבישים בהם הנסיעה תהיה אסורה ומסוכנת בכל מקרה ועם כל סוג של קלנועית. חשוב מאוד לזכור שלמרות שמדובר בכלי רכב, הוא אינו מיועד לנסיעה בכביש ויכול להיות גורם שמסכן גם את שאר משתמשי הדרך וגם את הנוסעים בקלנועית עצמה. 

הנה כמה מקומות ומצבים בהם אסור בהחלט לנסוע עם קלנועית: 

  • בכבישים בינעירוניים ומהירים – מעבר לכך שמדובר בעבירה חמורה על חוקי התנועה, נסיעה עם קלנועית בכביש בינעירוני מסוכנת ומסכנת. בסוף מדובר על כלי רכב איטי שלא נבנה עבור המטרה הזו כלל ואינו יכול ברוב המקרים לחצות את ה-12 קמ"ש ולכן, נהיגה בכבישים מהירים ובינעירוניים אסורה בהחלט. 
  • בכבישים עם תנועה סואנת או ללא שוליים – נהיגה עם כלי רכב איטי וחשוף בכבישים עם תנועה סואנת, צריכה שלא לבוא כלל בחשבון על סמך שיקולי הגיון בריאים, מעבר לכך שהחוק אוסר על כך. בנוסף, גם בכבישים שאינם סואנים במיוחד אך כאלה שאין בהם שוליים, הנסיעה אסורה על פי חוק ומסוכנת מאוד. 

 

קולנועית נוסעת על כביש

כללי בטיחות חשובים בנסיעה בקלנועית 

בין אתם נוהגים על קלנועית זוגית, קלנועית מתפרקת או קלנועית מתקפלת – שמירה על כללי הבטיחות בעת נסיעה יכולים להציל חיים, למנוע תאונות ופציעות ולהפוך את כלי הרכב הזה לבטיחותי ויעיל הרבה יותר. אמנם לא צריך להוציא רישיון על מנת לנהוג על קלנועית, אך הנהיגה בכלי מותרת על פי החוק רק מעל גיל 16 או מגיל 14 ומעלה, במקרה של נשיאת תעודת נכה. 

לפניכם כמה מכללי הבטיחות החשובים ביותר בנסיעה בקלנועית: 

  • כמות נוסעים – בהתאם לגודל וסוג הקלנועית, אין להעלות יותר נוסעים מהכמות המותרת בקלנועית. כמו כן, גם משקל עודף ועומס יתר עלולים להביא להתהפכות של הקלנועית בנסיעה בקלות יותר. 
  • אביזרי בטיחות – בין אביזרי הבטיחות שיש להחזיק בקלנועית בכל עת, נוכל למצוא אפוד זוהר, מחזירי אור, שתי מראות צד וצופר תקין. 
  • שעות חשוכות / לילה – עדיף להימנע כמידת האפשר מנסיעה בשעות הלילה או באזורים לא מוארים ודרכים חשוכות.
  • נסיעה בחורף – לקראת החורף חשוב לערוך סדרת בדיקות בצמיגים, בפנסים ובאורות האיתות וכן לנהוג בזהירות רבה יותר, בעיקר בזמן שיורד גשם והכבישים ושבילי הנסיעה חלקים. 
  • הימנעו מירידות או פניות חדות – פנייה חדה במהירות בקלנועית כמו גם ירידה חדה במהירות, יכולות להביא להתהפכות של הקלנועית. לכן חשוב לנהוג בזהירות יתר בסיבובים חדים ובירידות. 

הרבה יותר מרק קלנועיות – הכירו את WeHope

כשמדובר בבני הגיל השלישי, הרביעי וכן בשמירה על רצף חיים תקין ובריא גם אצל אנשים בעלי מוגבלויות – חברת WE HOPE מספקת פתרונות מגוונים, מותאמים ומתקדמים במספר תחומים. פתרונות הניידות של בחברה כוללים בין היתר מכירת קלנועיות מסוגים שונים, קלנועיות יד 2, השכרת קלנועיות, כסאות גלגלים ממונעים ומסוגים שונים למכירה ולהשכרה, אביזרים משלימים למבוגרים ועוד. 

אבל עם WE HOPE זה לא נגמר רק בקנייה או השכרת קלנועית. לרשותכם יעמוד מענה טלפוני שזמין 24 שעות ביממה, הכוונה וייעוץ אישי ואפילו אפשרות למשלוח מהיר עד דלת ביתכם. 

שאלות תשובות

אין צורך ברישיון כלשהו בשביל לנהוג בקלנועית. עם זאת, הנהיגה מותרת מגיל 16 ומעלה בלבד, או מגיל 14 למחזיקי תעודת נכה.

תלוי באיזה כביש מדובר. במידה שהכביש הוא סואן או בינעירוני הנהיגה בכביש זה אסורה בכל מקרה. בכבישים אחרים הכוללים שוליים, ניתן לנסוע בשול הימני ולהיצמד ככל הניתן לימין, תוך שמירה על ערנות גבוהה. 

אין בישראל גיל מקסימלי שבו הנהיגה בקלנועית אסורה. אך חשוב מאוד לוודא שאם מדובר באדם מבוגר, הוא לא סובל מראייה לקויה, משמיעה לא טובה או מיכולות קוגניטיביות שעלולות לסכן אותו בעת הנהיגה. 

כתבות נוספות שכדאי שתקרא

קלנועית המלצות

איך לבחור קלנועית?

כל אדם רוצה לשמור על יכולת הניידות והיכולת להגיע ממקום למקום בכוחות עצמו ובעצמאות מלאה. אך לעיתים החיים מציבים בפנינו

קרא עוד »

להצעת מחיר, ייעוץ או הדגמה חינם בביתכם השאירו פרטים או התקשרו: